Kattutställning!

Igår var det dax att se hur en kattutställning går till så vi var in till Örebro för det var utställning i conventum arena. Det var jätte kul att se alla dessa katter. Tyvärr så är det väldigt många som inte har skyltar vid sin bur vad det är för kattras utan man fick leta i katalogen som man köpte när man dick in på utställningen. Är man inte upplyst om kattvärldens alla koder hit och dit så gick det inte att tyda katalogen så man ska inte tro man kan gå på kattutställning och veta vad det är för katt i buren.

Nu har ju jag/vi lärt oss en hel del så vi kunde ta reda på vad det var för katt plus man har lärt sig skillnaderna mellan raserna men i vissa lägen så skiljer det inte mycket på en maine coon och en storf norsk skogskatts hane så helt lätt var det inte.

Vi var inne idag med och tittade då det var nya katter idag. Man kunde bara ställa ut sin katt en av dagarna så fler kan vara med. Pga av väder gjorde det att det var väldigt många tomma burar vilket retar mig lite då vi inte hann anmäla oss i tid då det vart fullt direkt.
Vi ska anmäla oss till utställning i Lidköping den 17 april med både Wizla och Gizmo. Måste se till att göda upp Wizla ordentligt till dess.

Idag betalade vi och skickade in pappren för vårat stamnamn.........bara vänta och se om vi får det vi ville ha i 1:a hand. Kan ta upp till 8v innan det är klart så det är bara att vänta de.

Imorgon kommer Karin tillbaka till jobbet............ska bli sååååå kul att ha henne tillbaka.

Nä nu är det dax att sova så man orkar upp imorgon.

Höga krav.....

...på jobbet är det nya krav från 1 februari vilket betyder att jag trologen får sparken snart då jag helt enkelt inte lyckas med dessa krav!!  Ingen press alls!

Jag är jättesugen på en iphone men Tele2 säljer ju inte iphone och går man till Telia eller Telenor är de ju op.låsta i 12månader. Jag har ju tyvärr ett helt år kvar på bindningstiden på mitt nr så jag kan inte byta opperatör och vill inte det heller. Någon som vet var man kan köpa iphone som inte är op.låsta??

Inga mer olycker i sängen efter Wizla dock en olycka i lilla tvättkorgen i källartrappen vilket säkerligen var hon.
Var in till Örebro i torsdags på en liten utställningskurs.....kan säga att visst lärde jag mig lite men har massor kvar att lära tydligen....hjälp. Då kattutställningar är som skönhetstävlingar så blir det till att borsta ut de tovar som Gizmo lyckas gömma undan istället för att klippa. Har nu infört borstning minst 2ggr i veckan istället för 1 som jag gjort förut. Gizmo är värst med sin träliga päls. Wizla däremot har inte så trälig päls ÄN SÅ LÄNGE dock har hon en tendens att vara alldeles för när när jag tänt ljus vilket inte är så bra. Än så länge har det bara varit svansen som fått sig en törn.
Igår kväll ropade Sanna jämt efter hon lagt sig och frågade vad det var som lukade......det är väll från brasan sa jag som inte kände något först. Tittade på Wizla som satt och tvättade svansen febrilt och insåg snabbt att det inte var brasan utan Wizla som varit med svansen i ljuset. Som tur var gick det bra även denna gång, det var bara att tvätta bort lite sotig päls. Som tur är det bara lite ute i ändan på pälsen så det är flera centimeter från skinnet men jag kan säga att det luktar illa när hon kommer för nära. Om hon ska börja åka på utställning så blir det för mig att elda ljus som är i lycktor där hon inte kan lägga svansen i.

Jasmin har blivit jäteduktig på att gå på toa. Hon både bajsar och kissar på toa 95% av gångerna. De gångerna hon kissar i blöjan kommer hon och säger till på engång för hon tycker inte om att vara blöt i blöjan. Bajsblöja har jag inte bytt på mer än en vecka nu för hon går hellre på toan. Superduktig!!

Idag har jag städat lite mer ordentligt här hemma vilket betyder att jag tog mig ork att skura badrummet nere ordentligt. Har dammsugit hela huset och organiserat i hallgarderoben som såg ut som bomben slagit ner.
Plockat undan lite här och var men tyvärr ser det lika illa ut igen när barna pånytt tagit fram massa leksaker....jippi!!

Började dagen med huvudvärk igen vilket ja gjort de senaste 3 dagarna.......nu efter all städning har jag inte bara lite ont i huvet tyvärr!!

Är det någon som har en jättefin Maine coon hane (okastrerad) med stamtavla att låna ut till sommaren när det är dax för Wizla att paras........måste vara silver i färgen på katten också annars är det inte intressant.
Wizla är  creame silver tabby vilket betyder att parar man med en hane som också har silver i sig så får avkommorna silver i sig också vilket vi vill ha. Skulle vara jätte bra om man kunde spara en fin hona ur första kullen att avla på sen.
Hyr man in en hane första gången så kan man köpa en egen avelshane att ha till mor och dotter sen. Köper man en avelshane direkt till Wizla kan man inte spara någon avkomma för den måste man ju hyra in hane till då och det går inte ha pappa och dotter ihop för risk för inavel. Katter kan ju börja smyglöpa utan att man märker det så risken finns ju att man inte hinner skilja dem åt då.
Tror stark på att hyra en hane första gången!!

Vi har kommit på ett stamnamn nu så nu är det bara att få fram pengar så vi kan skicka in pappren. Kostar 1500:- att regga stamnamn men man sparar pengar på kattmat om man gör det. Med tanke på att vi har 5katter så går det en hel del mat.


Sjuka barn och knäppa katter!

Förra veckan blev det inget jobb alls då jag var sjuk i måndags och tisdag till torsdag var Saga sjuk för att sedan vara hemma med Jasmin på fredaden som fick feber efter 2:a vaccinationen.
Lyckades jobba igår men idag är jag hemma med Sanna och Saga som fick 40 graders feber efter sin 2:a vaccination de med. Sanna mådde jättebra igår kväll så jag trodde att hon skulle klara sig medan Saga låg i soffan hela kvällen och skakade så mycket frös hon och febern bara steg.
Sanna vaknade dock med 40 i tempoch jätte ont i huvudet och Saga har lite lägre temp men jätte ont i magen.

Våran lilla Wizla som blev 6 månader den 16/1 har blivit stor dam nu och har börjat smålöpa lite. Hon tyckte dock att det var helt ok att sätta sig i Sagas säng igår och kissa medan matte stod och tittade på.........hon åkte in i duchen direkt.  Jäkla katt!! Jag hoppas verkligen inte hon ska hålla på så här när hon ska löpa. Dummheter!!

Tussi har också löpt så hon har varit hos min pappa hela helgen och hälsat på Kasper som är stor, svart och långhårig. Vet dock inte vad mycket hon behaga släppa till då hon är så skygg av sig men det återstår att se om hon löper igen om 2-3 veckor. Hon verkar ha sluta löpa nu men hon är en riktig ragata just nu så när någon av de andra katterna kommer för nära så smäller det.......skit tjurig!!

Jag läste någonstans att katter börjar löpa när de uppnått 80% av sin vikt och storlek vilket i Wizlas fall innebär att hon inte blir stor alls......jag hoppas de har fel. Hon väger idag 3.4kg och är som sagt 6månader så jag hoppas hon växer ett bra tag till........hoppas på en slutvikt på minst 5kg.

Gizmo han väger 4.9kg och växer inte lika mycket längre. Han blir 9månader på fredag den 22/1.

Hoppas barna är ok att gå till skolan imorgon vilket jag dock inte tror....skulle verkligen behöva jobba!!
Hare gott//


Sjuk......

Ja då har man blivit sjuk igen då. Har går i flera veckor och varit halv förkyld och imorse vaknade jag med feber. Det var inte så hög feber så jag pallrade mig upp till jobbet ändå. Blev dock inte så långvarig för vid 11 höll jag på att skaka sönder så Daniel fick komma och hämta mig. Har suttit o halvslumrat mest hela dagen i soffan med datorn i knät för det blir så varm i knät från datorn.

Saga och Jasmin har också fått feber...........typiskt att det ska komma nu när det är dax att börja jobba igen. Vi har ju varit ledig länge nu så varför måste skiten komma nu när skolan börjar till veckan!!

Härrom dagen kom Daniel hem med en liten mus som han hittat i källaren på sin fars affär så nu har vi en liten husmus i bur. Den trivs super med all mat den får utan att behöva leta. Vi har haft mus förut så vi hade bur, litet hus och ett hjul så han kan springa och det gör han gärna...........PÅ natten!!
Katterna har fått mustv. De sykar den där lilla kraken men den bryr sig inte ett dugg om att det sitter 5 fåntrattar och strirra på han.




Var på kryssning 3-4/1 på Cinderella och det var jätte kul. God mat och lite sömn. Glömde kameran hemma och kameran i mobilen är kass så de få korten jag tog är JÄTTE suddiga....TYPISKT.


Silver leker tittut!!  Fåntratt nr.1





Här kommer lite julbilder!






Hare gott och Grattis Karin på din födelsedag!!

RSS 2.0