Ledig

Jag har varit ledig idag med barna då skolan o dagis har studiedag. Tanken var att hitta på något med barna med det blev en cyckeltur till vårdcentralen med Jasmin som haft hög feber sedan i lördags.
O jajje men hon hade streptokocker så det blev en penicillinkur för hennes del. Hon ligger just nu på soffan o sover men jämrar sig men jämna mällanrum att det gör ont både här o där. Hon har en jäkla trälig, hes hosta också som gör att hon sover dåligt. Kraken!!

Som sagt det blev en cyckeltur då jag inte har någon bil o mamma skulle bort så hon kunde inte skjutsa heller. Kan säga att jag var helslut redan efter jag försökt pumpa den där jäkla cyckeln. Till vårdcentralen gick hur bra som helst då det ju är nedförsbacke men HEM..........................uppför hela vägen.
Dessutom tog vi en extra tur förbi macken för att få i mer luft i däckena på min cyckel. Kan säga att jag ver helt slut när vi väl kom hem.
Får nog ta en tur på cyckeln lite oftare istället så jag inte behöver stanna var 10meter för att vila. Ungarna bara skrattade åt mig då jag hade med alla mina plus en extra på färden.

Imorgon är det dax för begravning för Daniels farmor. Ser INTE fram emot det. Även om jag inte kände henne direkt så är det ju inte allt för länge sedan som vi begravde mormor så jag tycker inte alls om att följa med......men jag måste!
Sanna o Saga ska också med men Jasmin får vara hos mamma så länge.

Igår när jag jobba så ringde Daniel o sa att Tussi fått nippran o flyttat på kattungarna hej vilt där uppe. Han fick flytta tillbaka dem fast i en annan låda bredvid den hon hade förut o det verkar som hon accepterade det......ja än så länge i allafall.

Igår blev de små 2v och det är bara några dagar kvar tills Tyr flyttar hit.....såååååå spännande!

Tyr blir 11v imorgon







På lördag ska vi hämta lilla Tyr förutsatt att han går igenom besiktningen!!

13 dagar!!

Här kommer en hel hög med kort som jag tagit idag på de små. De är så söta nu när de är med lite mer. Ena honan tycker det är jättekul att går små vingliga promenader i bolådan och hon kunde sitta alldeles själv också.

Det börjar bli katt av dem. 1vecka till så går de nog skapligt och 2v till så springer de. Det går ruskigt fort i utvecklingen så man hinne inte riktigt med.

Lilla grodan (minsta hanen) har gått upp 10gram/dygn sista 2 dygnen så idag har jag struntat i att prova med stödmatandet utan sett till att han får puppe bort immellan åt bara vilket verkar ge effekt. Tror han har lite svårt att hålla sig kvar vid en puppe när det är någon som inte har puppe o brakar sig fram så då hjälper jag till så alla får en egen.













Imorgon blir de 2veckor.

Shopping i Örebro

Idag blev det en heldag med shopping i Örebro men Persan och Karin. Det var jätte trevligt. Blev lite smått o gott på rea och födelsedags pressent till syster.
Ja det blev pressent till Sanna också. Hon har tjatat om en Hannah Montana tröja så det fick bli en sån.....den var också med på rea:n.

Fick några fund till mig själv från Gina Tricot. Blev 6 plagg för endats 300:- vilket jag tycker är ruskigt bra gjort. 49:- plagget!!

Har provat i 2dgr nu att stödmata den lilla i kullen men han vill inte ta flaskan. Har lyckats få i han ett pra droppar bara. Den enda som fattade att det var något ätbart i flaskan var Tussi.
Jag får helt enkel prova igen imorgon.



Natti, natti!!

Så mycket jobb blev det.....

När jag skulle gå o lägga mig igår brakade min mage ihop regält......så typiskt. Så det blev jag som Vabba idag igen. Har knappt sovit något i natt. Har sprungit på toa flera gånger....URK!!
Varför ska det alltid börja på kvällen när jag är as trött och vill sova. Tror jag slumrade en sväng på toa golvet mellan kramperna.


Ögon!!

Nu har bäbisarna öppnat ögonen. Alla har inte öppnat dem helt men de är lite öppna nu.





De växer så det knakar. Men lillemannen växer dock inte lika mycket som önskas.

Idag fyller Gizmo 1år......hipp, hipp, hurra!!



Idag har vi införskaffat vårskor till barna, de fick välja alldeles själva.
Fick äntligen tag på trådlösa buzzrar till ps2 idag efter 4månaders letande. Barna fick det i julklapp av morfar men det hade blivit fel. Han hade köpt till ps3 men så här i efterhand har vi fått veta att de funkar till ps2:an också.
Ska bli skönt att slippa alla sladdar.
Blev även en katt-tunnel till så de små har något att leka i här om ett par veckor när de börjar springa omkring.

Imorgon är det dax att jobba igen. Har varit sjukskriven igen så jag skulle ha börjat idag men Saga har varit lite trälig i magen igen så jag fick stanna hemma med henne. Imorgon får Daniel vara hemma så jag får visa mitt nylle på jobbet igen. Nya schemat är klart också vilket jag inte riktigt ser fram emot att få då det troligen är lika kasst som förra månaden. Typ 10-18:15 eller som imorgon 8-17:15. Ska gå ner i tid till 80% från 1maj så det blir lite kortare pass men de blir nog tyvärr inge bättre.


Såååå söta.....5dygn gamla

Det syns väl vilken som är den stora hannen för han är randig och STOR!


Den här bilden är så söt! Hanarna ligger ihop.

Härren på täppan!!


De växer så det knakar.
Honorna ligger rätt  lika på 140, 143 och 145gram
Lilla hanen 117gram
Stora hanen 170gram

Navelsträngen har trillat av på 3st nu.

Det skiljer en hel del mellan stora och lilla hanen men huvudsaken är att de ökar lite i vikt varje dag och det gör dom allihopa.
Jag har de sista 2dgr hjälpt den lilla hanen på traven med att hitta puppe så han ska växa till sig då han inte ökat lika mycket per dygn som de andra och det verkar som det haft effekt för han har sista dygnet gått upp hela 11gram vilket är mer än han gjort de tidigare dygnen.  Jag tror och hoppas att han ska växa ikapp de andra, ja i allafall honorna.


Imorgon ska vi till Syrran och gratta Tilde som fyller 10år kl.14 sedan ska jag ha Ljus och Meandi party här kl.17 så det blir lite stressat imorgon. Taskig planering från min sida.

Inga nya kort

Har inte tagit några mer kort på bäbisarna då jag inte vill störa henne mer än nödvändigt.
Har haft lite trimmning av mega stora tovar på Tussis mage runt pupparna. Bäbisarna trampar ju så mycket när de swka äta så det hade blivit tovar så de nästan inte kom åt pupparna. Nu är tussi i princip rakad på stora delar av magen. Får ta lite till imorgon så bäbisarna har lätt att komma åt.

Har nu med lite hjälp av Therese lyckats få fram kön på de små. Är inte 100% igt men så gott som.

Det är 3st honor som alla är svarta med vit fläck på magen alla 3. Var altså ingen som var helsvart. Sen är det 2hanar som båda är svart tigre/tabby. Kan säga att den största av dem är en hane och även den minsta i kullen är en hane.
Minsta hanen väger idag 87gram
Största hanen 137gram så det är lite skillnad.
Honorna ligger på 107, 115 och 116gram.
Har idag hjälp den minsta hanen lite på traven att hitta puppe.

Imorgon ska jag försöka ta några kort på dem när Tussi gör en runda i övriga huset.

Om mig.....
Idag var jag till läkarn då jag tyvärr haft jätte problem med huvudvärk ända sedan torsdagens migränanfall men han kunde inte göra så mycket mer än att ordinera lite ipren och daglig promenad. Är sjukskriven till och med Måndag. Är ledig tisdag och onsdag så jag ska inte jobba förens torsdag nästa vecka. Blir en mjukstart att bara jobba 2dgr då.

Go natt//

5 små underverk

Äntligen har de kommit de små. Kl.02:00 inatt drog krystvärkarna igång och kl:02:31 kom den 1:a och kl:04.12 kom den sista men då jag inte visste att det var den sista var det bara att sitta o titta på. Kl.05:00 dock insåg jag att det inte kommer någon mer så jag lade mig på madrassen på golvet utanför garderoben som hon ockuperat.
Hon var tvungen att trycka in sig i linneskåpet på en hylla som hon vägrar lämna. Provade att flytta på bäbisarna när hon var och åt lite men det hjälpte inte för hon tog en av bäbisarna i nacken o bar tillbaka den så det var bara att flytta tillbaka de små.

Hon klarade inte riktigt av allt själv så jag fick vara med och ta bort fosterhinnan på dem och klippa navelsträngen. Hoppas bara de inte får någon infektion av saxen.  Nr.2 kom så tätt inpå nr:1 så hon hann inte med att tvätta igång den så jag fick hjälpa till o ruska lite på den så den börja att andas vilket var ruskigt obehagligt.
De mår bra alla 5 och Tussi med och jag hoppas de klarar sig allihopa.



Passat på o ta kort när Tussi käka mat vilket hon gjort mycket idag.

En liten hög med bäbisar.
Den minsta väger 90gram och den största 108gram så de var jämna i storlek.





Jag tror de har dessa färger.
2st svart tabby/tigre
2st svarta med vit fläck på bröstet efter sin far.
1st hel svart.
Lite svårt att se då de är så mörka allihop.
Kön har jag inte en aning om och det är inte pga brist i att försöka lista ut utan de ser lika dana ut i rumpan alla tycker ja.

Kommer mer bilder imorgon//

Vår

Idag har det verkligen känts att det är vår..............skönt!
Har plockat fram lite utemöbler och sopat av altanen. Stod med krattan i handen en sväng men hade ingen lust med att kratta så jag sket i det helt enkelt.

Vi plockade fram den större cyckeln till Jasmin men det gick inte så där jätte bra med den.

Gizmo var lite besviken på att han var tvungen att sitta på insidan av gallret.



Tussi har förföljt mig en hel del idag och hon har gått omkring o jamat en del men det verkar ändå inte som det är på G än.

...

Inga bäbisar än, börjar få små panik då helgen snart är slut. Har suttit och läst massor om kattförlossningar idag för att vara lite förberedd men jag tror jag kommer få panik ändå när det kör igång. Stod på de flesta ställen att det vara viktigt att inte drabbas av panik men ........hjälp, tänk om något går fel.
Det känns lika panikslaget som när jag själv skulle klämma ut bäbis.

PANIIIIIIK!!

Ja nu ska ja i allafall gå o sova för man vet aldrig när det drar igång.
Natti, natti//

En tjockis....


Lilla skruttan har nu gått upp 1,6kg............spännande att se vad många hon har där inne!



Paj mage!!

I onsdags kväll fick min mage för sig att inte fungera så bra så nu har jag mått kasst i två dagar men det känns mycket bättre idag. Synd bara att det tar på psyket vilket leder till huvudvärk.
Vaknade igår morse med migrän som jag lyckades ¨trolla¨ bort men tyvärr kom huvudvärken tillbaka på eftermiddagen igen.
Usch vad trött jag är på att må dåligt!!

Tussi har inte klämt ut några bäbisar än. Idag är det dag 63 så det kan dröja några dagar till men jag hoppas verkligen att de kommer under helgen för nästa vecka jobbar jag kl. 10-18:15 så jag kommer i prinsip inte vara hemma något alls.


Sitter på jobbet o väntar på att mitt p...

Sitter på jobbet o väntar på att mitt pass ska börja vilket det gör kl.8:45. Åker med Daniel denna vecka då bussen annars skulle gå 7:45 för att jag ska hinna dit i tid. Kan lika gärna äta frukost här o åka med kl.7 för då tar jag bilen o så hämtar jag D när jag slutar 15:30. Har bett mamma åka o kolla Tussi vid lunch så det inte kör igång utan mig. Ha en bra dag/


Tussi spricker snart

Tussi är så rund om magen så det ser ut som hon ska spricka snart. Imorgon har hon gått 61dagar av sina 63-65dagar. Vanligast är att kattungarna kommer efter 63-65 dagar så nu är det snart dax.
Bad mamma åka hit och kolla till henne imorgon på lunchen ifall det kör igån o jag inte är hemma. Hon får ta en tripp hit på torsdag och fredag men om det inte kommit några kattungar.
Tussi har nu fått ett eget rum som hon får vara i när vi inte är hemma så ingen annan katt ska kunna bråka med henne om det kör igång.
Ska bli så spännande...................bara hoppas att allt går bra också.

Efter jag duchat alla barn idag gjorde jag flätor på dem. Saga ville ha många så det blev 8st tror jag i hennes hår. Sanna ville ha en inbakad fläta men hennes hår är så tjockt så det fick bli två inbakade istället. Jasmin ville också ha flätor men då hon har så kort och ojämt hår är det inte det lättaste att göra flätor på så det fick bli två inbakade på henne med. Haha det låter som om jag skriver om pizza eller nåt.

Jag har lagt ut lite barnkläder på tradera och så såg det ut när jag skulle ta kort........katten i CENTRUM ska det vara!



Lilla skruttan ska alltid vara med.

Go Natt//

Påsk

Jag är inte mycket för påsken men ett Glad Påsk kan jag väll bjuda på.

Kusiner!!


Vi var till mamma o fick mat idag. Blev ingen påsk mat men det var jätte god mat. Tack mamma!!
Imorgon får vi besök av Jenny med familj som kommer hit på en lunch träff.

Vägde Tussi precis och hon väger nu 4300gr vilket är 1500gr mer än när hon inte var dräktig. Hon har lagt på sig 250gr på 1v. Hon är rund som en boll tycker jag.
Har fixat en bädd åt henne inne i vår garderom på övervåningen. Jag var inne där för att hämta lite galonisar till barnen och då följde Tusse med in och började klättra i trådbackarna. Hon försökte trycka sig in i trådbacken högst upp men kom inte in då magen tog i så jag fick dra ut lådan åt henne.
Hon började bädda men jag ville inte ha henne bland Sannas sommarkläder så det var bara att ta bort alla kläder och lägga i filtar åt henne i stället.
Hon hinner nog ändra sig o hitta något nytt ställe att bädda på.

Glad Påsk på er alla/


Nytillskott

Har varit o tittat på lilla Tyr idag och han var väll det finaste och sötaste jag sett om jag bortser från min nallebjörn Gizmo.

Här kommer några bilder!



RSS 2.0